سیمافایل

دانلود مقاله ، پروزه ، پایان نامه ، کارآموزی، تحقیق

سیمافایل

دانلود مقاله ، پروزه ، پایان نامه ، کارآموزی، تحقیق

گزارش کارآموزی ساختمان های بتنی

گزارش کارآموزی ساختمان های بتنی

گزارش کارآموزی ساختمان های بتنی

ساختمان های بتنی

 

علل استفاده از ساختمان‌های بتنی

ساختمانی که کلیه اجزا اصلی آن از بتن و میله‌گرد می‌باشد ساختمان بتونی نام دارد و به دلایل زیر مورد توجه مهندسین قرار گرفته است:

  • ماده اصلی بتن که شن و ماسه است در همه جا پیدا می‌شود و روی این اصل امکان ساختن ساختمان بتنی را میسر می‌سازد.
  • در مقابل عوامل جوی از ساختمان‌های فلزی مقاوم‌تر بوده و عمر طولانی‌تری نسبت به ساختمان‌های دیگر دارند.
  • در مقابل آتش‌سوزی مقاوم‌تر می‌باشند.
  • به علت شکل‌پذیری بتن که می‌تواند به شکل قالب خود درآید.

ساختمان‌های بتونی

منظور از ساختمان‌های بتنی ساختمانی است که کلیه اجزاء اصلی آن (ستون تیرهای اصلی و پی) از بتن و میله‌گرد ساخته شده باشد. سقف این گونه ساختمان‌ها با انواع مختلف ساخته می‌شود؛ از قبیل دال‌های بتونی پیش‌ساخته ـ دال‌های بتون‌ ریخته شده در محل ـ تیرچه‌ بلوک و غیره که درباره آن‌ها توضیح داده خواهد شد.

مزایای ساختمان‌های بتونی

ساختمان‌های بتونی به علل زیر مورد توجه مهندسین و شهرسازان قرار گرفته و روز به روز رو به توسعه است.

  • ماده اصلی بتن که شن و ماسه می‌باشد تقریباً در تمام نقاط کره زمین به حد وفور یافت می‌شود؛ روی این اصل امکان ساختن ساختمان‌های بتونی را میسر می‌سازد.
  • ساختمان‌های بتونی در مقابل عوامل جوی از ساختمان‌های فلزی مقاوم‌تر بوده و در نتیجه نسبت به ساختمان‌های فلزی دارای عمر طولانی‌تری می‌باشند.
  • در مقابل آتش‌سوزی ساختمان‌های بتونی نسبت به ساختمان‌های فلزی مقاوم‌تر می‌باشند.
  • به علت شکل‌پذیری بتن که می‌تواند به هر شکلی که قالب آن تهیه می‌شود ساخته شود ساختن ستون و پل به اشکال مختلف را میسر می‌سازد به همین علت مهندسین معمار به این نوع ساختمان‌ها توجه بیشتری می‌نمایند.


قسمت‌های مختلف ساختمان‌های بتنی:

1- پی    2- ستون  3- تیرهای اصلی    4- سقف   5- دیوار

مطالبی کلی در مورد اجرای ساختمانی بتنی

برای ریختن بتن مگر معمولاً احتیاج نیست از دستگاه تراکم میکسر استفاده شود بلکه توسط چند کارگر می‌شود بتن مگر ریخت یعنی بتنی که مقدار سیمان‌ آن در حدود 100 الی 150 کیلوگرم در مترمکعب است بعد از این که انجام شد و پس از خشک شدن بتن مگر بعد از چند روز یا همزمان، قالب‌بندی با بلوک انجام شد، ضخامت بتن مگر در حدود 10سانتی‌متر یبود توجه این که در موقع بلوک چینی نباید بلوک‌ها روی هم قرار بگیرند، یعنی بلوک‌های یک رج چیده شده‌اند در رج بعدی باید آن‌ها را طوری چید که یک بلوک روی دو بلوک زیری قرار گیرد.

پس از بلوک چینی قسمت‌هایی که نباید میله‌گرد گذاری شوند با خاک پر می‌شوند که با چند کارگر و فرغان انجام می‌گیرد.

پس از انجام عملیات فوق و میله‌گرد گذاری توسط آرماتوربند بتن‌ریزی توسط دستگاه تراک میکسر صورت می‌گیرد و پس از چند روز که بتن پی خشک شد، میله‌گرد گذاری ستون انجام می‌شود و نوبت به قالب‌بندی آن است، برای ثابت نگه داشتن قالب در جای خود و صاف کردن سطح زیر قالب از رامکا استفاده می‌شود برای قالب‌بندی از تخته استفاده شد که از چهار طرف ستون با میخ و سیم نجاری آن‌ها را به همدیگر متصل می‌کنند که تمام قالب را روی رامکا سوار می‌کنند و بعد در داخل قالب را بتن می‌ریزند.

پس از اتصال قالب‌ها به فواصل 40 تا 50 سانتی‌متر تخته‌های 5 در 5 که به قالب عمود است به وسیله میخ به همدیگر متصل و با مفتول این تخته‌های 5 در 5 به همدیگر قفل و بست می‌شوند تا در موقع بتن‌ریزی از هم جدا نشوند. قالب‌ها قبل از بتن‌ریزی باید با روغن سوخته یا گازوئیل صیقل داده شوند تا راحت از بتن جدا گردد و قالب چوبی آب بتن را نگیرد. قالب‌ها باید توسط شمع‌ها در جای خود سفت و محکم شوند تا در هنگام بتن‌ریزی حرکت نکنند.

20 سانتی‌متر از کف‌سازی برای عبور لوله‌های آب و فاضلاب که شیب آن به ازای هر یک متر یک سانتی‌متر و برای سیفون هر یک متر پنج سانتی‌متر شیب می‌دهند البته اعداد بالا تجربی می‌باشد.

برای ساخت بتن بدون دستگاه تراک میکسر از روش پیمانه استفاده می‌شود 6 فرغان سنگ شکسته، 10 فرغان ماسه صفر شسته، 7 پاکت سیمان‌ و آب به میزان لازم برای تهیه سیمان‌ با عیار 350 لازم است از این بتن‌ریزی ستون، سقف، کف پی استفاده نمی‌شود و از بتن آماده استفاده‌ می‌شود.

پس از بتن‌ریزی ستون نوبت می‌رسد به میله‌گرد گذاری تیر و بستن قالب‌های تیر و گذاشتن تیرچه‌ و بلوک است که در جای خود توضیح داده شده است.

برای اجرای ساختمان‌های بتنی به کارگاهی زیر نیاز داریم:

1- کارگاه قالب‌بندی:

معمولاً از قالب‌های فلزی استفاده می‌شود و در بعضی مواقع که ارتفاع ستون‌ها زیاد می‌شود از قالب‌های چوبی استفاده می‌شود که توسط نجار کارها انجام می‌شود و در کل کمتر از آن استفاده می‌شود.

2- کارگاه آرماتوربندی:

به دلیل آن که ساختمان زیاد بزرگ نبوده توسط دو آرماتور بند در همان محوطه ساختمان کارهای مربوط به آن‌ها انجام گردید.

3- کارگاه تهیه بتون‌ و شن و ماسه:

در کارگاه بتن و در خارج از کارگاه انجام گردید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.